Учител от Плевен участва в XI Национални педагогически четения в Сливен

25.06.2016 9:30

pedagozi 1

От 22 до 24 юни 2016 г. се проведоха  XI  Национални педагогически четения  под мотото „Да запазим усмивката в училище“. Домакин на форума тази година  беше  Регионалният инспекторат по образование – Сливен, а организатор е Център „Хуманна педагогика“ с председател проф. д-р Емилия Василева и гл. асистент  Марияна Косева.

Сред официалните гости на откриването бяха областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев,  Пенка Иванова от Министерство на образованието и науката, Еленко Начев – началник на РИО-Ловеч. Над 100 души участват в проявата, като сред тях са преподаватели, началници на РИО, директори на училища и други.

pedagozi

Форумът беше открит от д-р Бисерка Михалева – началник на РИО- Сливен, а официалните лица поздравиха организатори и участници. Областният управител Татяна Петкова отбеляза, че ролята на началните учители е изключително отговорна мисия, защото в първите класове се поставят основите, върху които по-нататък се гради обучението на децата и младежите.

От  Плевен на педагогическите четения участие взе  Хризантема Йорданова  Стефанова от ОУ „Св. Климент Охридски”  с доклад на тема: „Дейности за насърчаване на четенето и повишаване на грамотността”.

Общо 56 учители от 1-ви до 4-ти клас представиха  доклади за своята работа в училище и споделиха добри практики със своите колеги по време на тридневния форум. Докладите са публикувани в книга, която участниците получиха при откриването. Четенията се правят за първа година в Сливен, като освен обмяната на опит, гостите  разгледаха  и историческите забележителности в  града.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: