Емоции на четири колела от днес във втория кръг на ендуранс шампионата на писта „Долна Митрополия“

25.06.2016 10:25

24.06.endurance

Днес и утре писта „Долна Митрополия“ край Плевен ще посрещне втория кръг от Българския ендуранс шампионат с автомобили на писта. За състезанието има записани над 20 отбора и автомобила. Състезанието отново ще е в три дисциплини – Endurance Pole (квалификация), която ще се проведе в съботния ден. Endurance Sprint (1-часово състезание) и Endurance (3-часово състезание) ще бъдат в неделния ден.
Интересни битки се заформят в отделните класове. При „туристите“ до 2000 кубика, битката между отбора на Kose Bose (Renault Clio Sport) и Evo Racing (Peugeot 106 Rallye) ще се принесе на пистата край Плевен, след като в първия кръг отбора на Костадин Костадинов и Марио Динолов финишира първи и в трите провели се дисциплини. При туристическите над 2000 куб. см. отново фаворит ще бъде отбора на „Скудерия Папазов“ с BMW E30 328.
Може би най-интересно е в състезателния клас до 2000 куб.см. В откриващия кръг победител след 3 часа бе отбора на Scandteh с Opel Astra, който завърши пред отбора на Evo Racing. Фаворитите от Lotus Sofia Motorsport (Lotus Elise) отпаднаха след повреда в автомобила. При “състезателите“ над 2000 куб.см. има заявени 5 автомобила, като само един от тях е записан в тричасовия Endurance. Фаворит в Endurance Pole и Endurance Sprint ще бъде Тодор Дунев, който сменя отбора на Lotus Sofia Motorsport с тима на Top Drift 20 (Nissan 200SX). Както и в първия кръг, така и сега надпреварата ще се проведе съвместно с BMW Cup.
Състезанието Endurance Pole започва днес от 10:55ч. В неделя, Endurance Sprint стартира в 10:00, а 3-часовия традиционен Endurance ще започне в 15:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: