Хандбалистите от Левски станаха вицешампиони на България за юноши младша възраст

20.06.2016 11:03

20.06.handball

Хандбалистите от Левски, които са носители на купата на Република България за 2016 г., завоюваха и сребърните отличия на Държавния финал по хандбал в Добрич, провел се от 17 до 19 юни. В него участваха 8 отбора от цялата страна : ХК “Добруджа“ от Добрич, ХК ”Левски” – Левски, ХК ”Спартак” – Варна, ХК ”Фрегата” – Бургас, ХК ”Локомотив” – Мездра, ХКДЮ ”Шумен” – Шумен, ХК ”Мартен- 67” – село Мартен община Русе, и ХК” Локомотив” – Горна Оряховица.
С победа над отборите от ХК ”Мартен” с 29:20 и ХКДЮ ”Шумен” с 25:16. стартира ХК” Левски” в групите. През втория ден състезетелите на Левски продължиха с добрата си игра и победиха тима на ХК „Спартак” от Варна с 18:15 и попаднаха в призовата четворка. На полуфинала в същия ден с 19: 16 отстраниха отбора на Мездра и се класираха за финала.
От другата група с една загуба и три победи до финала достигна отборът на ХК ”Локомотив” от Горна Оряховица. „След края на първото полувреме на финалната среща отборът ни отстъпваше с четири гола – 12:8. През втората част отборът игра безупречно, като успя да стопи преднината на “Локомотив“ и поведе с два гола. Тази преднина се задържа до три минути преди края на срещата, когато две много спорни според нас съдийски отсъждания, а именно отстраняване на двама състезатели за по две минути, които и не завършиха срещата, повлия върху крайния резултат и десет секунди преди последния сигнал състезателите от ХК “Локомотив“ отбелязаха гол и спечелиха срещата с 26:25″, разказа председателят на клуба Иван Пейков.
От отборъ на ХК “Левски“ бяха отличени състезателите Борислав Марков за най-добра лява свръзка/гард/ и Христо Христов за най-добър защитник. С това постижение отборът на юношите до 14 години на ХК ”Левски” за втори път в става носител на сребърните медали и вицешампион на страната. Първият успех беше преди две години в Шумен, когато същият отбор играеше в по-долната възрастова група.
Отбор на вицешампионите: Михаел Любчев, Марио Луканов/вратари/, Борислав Марков, Христо Христов, Пламен Пашанов, Стефан Ангелов, Метин Мюртезов, Валентин Николов, Валентин Пенев, Георги Илиев. Александър Колчев и Кристиян Гайдаров.
Треньори: Антоанета Кирова и Георги Христов и водач на отбора Иван Пейков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: