Електротехници ще се обучават по дуалната система в плевенска гимназия

17.06.2016 9:48

elektro

Единствено в Професионалната гимназия по механоелектротехника – Плевен от новата учебна 2016/2017 година ще започне обучение на електротехници по т.нар. дуална система на образование. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен Албена Тотева във връзка с вчерашната информация от МОН за старта на дуалното обучение в още области на страната.

Този тип обучение е възможно по линия на проект ДОМИНО на българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Приемът по професия „Електротехник”, специалност „Електрообзавеждане на производството” ще е след завършено основно образование. Обучението ще е в рамките на 4 години с придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Три фирми от Плевен са заявили, че ще приемат  при тях да се обучават в реална среда бъдещите електротехници. За положения труд младежите ще получават и заплата.

През първата и втората година на обучението си бъдещите електротехници ще имат по един ден от седмицата във фирмата, а останалите 4 дни ще имат теоретично обучение и общообразователна подготовка в гимназията. През третата и четвъртата година ще имат вече три дни заетост на реално работно място, останалите два ще са в гимназията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: