Общински съвет – Плевен заседава извънредно днес

14.06.2016 7:20

9.06.sesia

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев свиква извънредно заседание на местния парламент днес.

Поводът е упражненото от кмета право за връщане за ново обсъждане на актове на Общинския съвет. Става въпрос за решението, с което съветниците приеха да опростят задълженията на читалищата на територията на община Плевен за предходни години.

Общински съвет – Плевен взе това решение воден единствено и само от желанието да бъде съпричастен към финансовите проблеми на нашите читалища. Воден от това свое желание може да се каже, че взе недотам законосъобразно по този въпрос решение, което е и един от мотивите на кмета за връщане на акта – неговата незаконосъобразност. Но пак подчертавам, че този пропуск на Общинския съвет се дължи на желанието да проявим разбиране“, коментира Мартин Митев. И още:

„Не мога да се съглася с другата част от мотивите на кмета, а именно, че решението е нецелесъобразно. В тази част от мотивите си той посочва, че по този начин бюджета на Община Плевен би бил ощетен. И преди съм казвал, че сумата, която би влязла в бюджета на Общината от това облагане на читалищата за предходните четири години, е пренебрежимо малка. Така, че в случая не можем да говорим за нецелесъобразност“.

Предварителният дневен ред на сесията днес включва и втора точка – изменения на точки от договор от 23.08.2011г. за приватизационна продажба на 23231 дяла, представляващи 100 % от капитала на ДКЦ 1 – Плевен“ ЕООД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: