Депутатът Владислав Николов от ГЕРБ инспектира ремонта на пътя Гривица – Пордим

13.06.2016 16:19

pordim 13.06 - 2

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов инспектира ремонта на пътя Гривица – Плевен, заедно с областния управител Ралица Добрева, кмета на Община Пордим от ГЕРБ Детелин Василев и директора на областно пътно управление – Плевен инж. Ивайло Денчев. Това информираха от пресцентъра на ГЕРБ – Плевен.

pordim 13.06 - 4

Участъкът от 10 километра на третокласния път основно се ремонтира, сред като на свое заседание през април Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г., като за пътя Гривица – Пордим бяха предвидени 4 млн. лева. До това решение се стигна с активното съдействие от страна на народния представител Владислав Николов от ГЕРБ.

През март месец жители на община Пордим връчиха протестно писмо до Народното събрание и Министерски съвет на депутата по време на приемния му ден в общината, направен заедно с кмета на община Пордим Детелин Василев. Пордимчани настояваха за спешен основен ремонт на третокласния път Плевен – Пордим, който свързва областния център с три общини – Пордим, Левски и Летница.

Под искането се бяха подписали над 1000 жители и представители на бизнеса в общината. Според тях над 20 години пътят не е ремонтиран или ако е ремонтиран, то това е само козметично запълване на дупки. Необходимо бе цялостно асфалтиране, тъй от сегашното му окаяно състояние, не с дупки, а цели ями, страдаха всички – по него се движи целият поток от товарни и леки автомобили на земеделските производители от региона, пътуват училищните автобуси, които извозват деца до средищните училища.

Снимки: ПП ГЕРБ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: