В община Долни Дъбник проведоха ученически турнири за Купата на кмета

12.06.2016 10:23

dabnik sport 5

За шеста поредна година, под мотото „Аз обичам спорта”, в община Долни Дъбник се проведоха традиционните ученически турнири за Купата на Кмета.

Спортната поредица стартира на 7 юни с баскетболен турнир, проведен в с. Горни Дъбник, на 8 юни продължи с турнир по волейбол в с. Садовец и завърши на 10 юни с най-дългоочаквания за състезатели и зрители футболен турнир, информират от пресцентъра на Община Долни Дъбник.

dabnik sport 3

Броени часове преди началото на Европейското първенство, футболните страсти завладяха стадиона в гр. Долни Дъбник, където отново се събраха осем училищни отбора от три възрастови групи: І-ІV клас от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Долни Дъбник и ОУ „Христо Ботев” – с. Садовец; V-VІІІ клас от СОУ „Христо Ботев” – гр. Долни Дъбник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Горни Дъбник, ОУ „Христо Ботев” – с. Садовец и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Петърница; ІХ-ХІІ клас от ПГСС „Проф. Иван Иванов” и СОУ „Христо Ботев” – гр. Долни Дъбник.

За пореден път малки и големи състезатели премериха сили в три оспорвани кръга. Благодарение на добрата организация, съдийство и подготовка на отборите, футболният турнир се превърна в истински спортен празник както за самите участници, така и за техните верни привърженици, които не спираха да ги подкрепят, въпреки горещото юнско слънце. За настроението на играчите и публиката допринесоха атрактивните изпълнения на мажоретните състави към читалището в с. Садовец и началното училище в гр. Долни Дъбник.

dabnik sport 6

Кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров със задоволство поздрави състезателите за активното участие и отличното представяне в ученическите турнири и с Иван Ветов – заместник-кмет на общината, наградиха всички отбори с флагчета, купи за съответното място и топки.

Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Горни Дъбник успя да запази лидерството в групата V-VІІІ клас, затова на финала с радост прие преходната Купа на кмета по футбол, която остава при тях – до следващия турнир.

dabnik sport 4

И тази година бяха раздадени индивидуални награди за отличилите се състезатели от всяка възрастова група и избрани „Голмайстор”, „Най-добър вратар” и „Най-коректен състезател” на турнира. Не бяха пропуснати мажоретните състави и двамата съдии, които коректно ръководиха срещите.

В края на футболния празник с нескрито вълнение и под овациите на всички присъстващи кметът Станимиров награди от името на Община Долни Дъбник с Купа и грамота за най-успешен отбор детския отбор на ФК „Единство” – гр. Долни Дъбник, който след тригодишно лидерство на областно ниво, през този сезон за първи път се състезава в зоналните състезания на Националното първенство за деца футбол-7 на БФС и завоюва второ място в зона Плевен и Ловеч, оставяйки пред себе си единствено отбора на ПФК „Литекс”. Приз за най-успешен треньор и благодарност за всеотдайната работа с децата получи Тони Тодоров Вашков, под чието вещо ръководство израстват най-малките футболни надежди на Долни Дъбник.

dabnik sport

Така е при всяко едно съревнование – има много и всякакви емоции, но най-важни остават не победата, а удоволствието от играта, участието и желанието да се бориш за успеха – с упорит труд, постоянство и обич към спорта. На това продължаваме да учим нашите деца.

Снимки: Община Долни Дъбник

dabnik sport 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: