Областният управител Ралица Добрева приветства участниците в ХIV фестивал „Бреница пее и танцува”

09.06.2016 15:01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител Ралица Добрева приветства участниците в ХIV фестивал „Бреница пее и танцува”. Тя подчерта, че форуми като настоящия освен, че дават поле за творческа изява, са важен фактор в опазването на българските фолклорни традиции и тяхното предаване на поколенията.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Към участвиците се обърна и народният представител Владислав Николов. Той пожела на всички здраве, ентусиазъм и бодър дух.
Събитието, организирано от Съюза на инвалидите в България и Община Кнежа, събра над 400 участници от десетки населени места, между които Русе, Перник, Никопол, Пордим, Долни Дъбник и др. От тази година благодарение на подкрепата от кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски, форумът вече има конкурсен характер. Като патрон на събитието, кметът Лачовски, заяви готовността на местната власт да продължи да подкрепя тази инициатива, така че тя да се превърне в традиционна за региона. Той обяви, че Община Кнежа и село Бреница от днес насетне ще бъдат постоянен домакин на фолклорния форум.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Състезателната част на фестивала „Бреница пее и танцува” излъчи победителите, определени от компетентното жури. За всички участници, а и за публиката, ХIV фестивал „Бреница пее и танцува”, остана едно незабравимо преживяване.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: