Интермес

Прокуратурата в Плевен предаде на съд мъж, причинил катастрофа с двама загинали и държал незаконно оръжие

03.06.2016 16:15

26.03.prokuratura

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж, причинил катастрофа, при която двама човека са загинали и държал в автомобила си незаконно огнестрелно оръжие. Обвинението срещу Светлин А. е за това, че на 11.01.2016 г. в гр. Плевен, пред шоурум на „Титан Машинъри”, при управление на лек автомобил „Мерцедес МЛ 270” нарушил правилата за движение, като се движил със скорост 100 км/ч /при ограничение от 70 км/ч/ и по непредпазливост причинил смърт на повече от едно лице – на 58 –годишна жена/негова майка/ и на 39-годишен мъж – престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
Светлин А. е подведен под отговорност и за това, че по същото време в лекият си автомобил незаконно държал огнестрелно оръжие – пистолетът „EKOL Tupa”, калибър 8 мм – престъпление по чл. 339, ал.1 НК.
На 11.01.2016г. обвиняемият тръгнал за работа от с. Гривица, към гр. Плевен със собствения си лек автомобил – джип „Мерцедес МЛ 270”, като заедно с него пътували майка му и 39-годишен мъж. При навлизане в гр. Плевен се движил със скорост 100 км/ч. посока центъра. Преди да достигне участъка от пътя, край който е разположен шоурум „ТайтънМашинъри”, предприел изпреварване. При маневрата автомобила се занесъл, напуснал пътното платно и се блъснал с предната си челна част в крайпътно дърво. В резултата на катастрофата двамата пътници починали, а шофьорът бил откаран в болница. При извършеният оглед на местопроизшествие, в автомобила, в джоб на предна лява врата е намерен пистолет, за който обвиняемият нямал необходимото разрешение.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: