Румен Петков пита: Чий инструмент е Веселин Марешки?

02.06.2016 16:53

rumen petkov

Кандидатурата на Веселин Марешки за президент на България ерозира институциите и е израз на едно недопустимо падение в българския политически и институционален живот. Това коментира днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ.

Той посочи информация, изнесена в медиите тези дни около Марешки. От нея се разбира, че фирмите му се управляват от неговите родители и близки роднини. „Да се криеш зад други хора, а да твърдиш, че правиш голям бизнес, не мисля, че е почтено”, добави Петков.

„Второ, каза още той, стана пределно ясно, че в бензиностанциите му се продават горива на загуба. А това е определено противозаконно деяние. И тук изниква въпросът чий инструмент е г-н Марешки?”.

По повод тези разкрития Румен Петков заяви, че ще бъдат инициирани серия от питания като ще се започне от НАП дали е правена проверка на фирмите, обвързани пряко с Марешки и ако е така, какви са резултатите от тях. „Ако не са правени проверки, това означава, че някой си го отглежда”, коментира още Петков.

Друго питане ще бъде отправено към Прокуратурата и ДАНС дали са предприели действия да защитят обществения интерес, защото след като Марешки си „позволява да продава на загуба и да казва пред средствата за масова информация, че това е част от една добра кандидат-президентска кампания, ако институциите в страната не са реагирали, то това е много лош знак за българските граждани”.

„Че бензиностанциите на г-н Марешки продават на загуба се говори от месеци и ако в продължение на тези месеци НАП не е извършило проверка, това означава, че министърът на финансите е съучастник на г-н Марешки в извършване на престъплението да се продава на загуба. И в крайна сметка идва въпросът – тази загуба от какво се покрива”, заяви още Петков.

„Имаме едно опорочаване на политическия живот и въобще на кандидат-президентската кампания”, добави още той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: