Двама рецидивисти обжалват присъдите си за грабеж на ученик в Плевен

30.05.2016 9:31

prisada

Двама рецидивисти, осъдени от Окръжен съд – Плевен, обжалват наложените им наказания по дело за грабеж над ученик. Въззивното дело влиза за разглеждане днес в Апелативен съд – Велико Търново, информират от пресцентъра на Темида в старата столица.

Със своя присъда от 08.01.2016 г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимите Емилиян Т. Б. и Асен Б. А. за виновни в това, че на 28.04.2015 г. в Плевен, в съучастие помежду си като съизвършители, при условията на опасен рецидив, противозаконно отнели от владението на И. С. М. от с. Ясен (ученик в плевенско училище), чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 207 лева и СИМ-карта за 12 лева, общо вещи на стойност 219 лева, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

Плевенският съд е наложил наказания от по 6 години лишаване от свобода за всеки от тях, които да изтърпят при първоначален строг режим в затвор.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по въззивни жалби от подсъдимите.

От мотивите към присъдата става ясно, че единият подсъдим Емилиян е осъждан 27 пъти за извършени тежки умишлени престъпления, а неговият авер 21 пъти. Двамата се познавали от затворите, където изтърпявали присъдите си.

Първото заседание е насрочено за днес от 11,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: