Спартак – между професионалния и аматьорския футбол?!

29.05.2016 21:29

В последния кръг от Б-групата отборът на Спартак Плевен записа нулево равенство срещу осигурилия си вече място в А-група отбор на Дунав Русе. Мачът премина равностойно, с голови положения и пред двете врати. През първото полувреме гостите можеха да открият резултата, след удар от фаул на бившия юноша на спартаковци Ивайло Раденцов. През второто, след отсъдена дузпа за плевенчани, след нарушение срещу капитана Иво Иванов, голмайсторът на Спартак Григор Долапчиев би слабо в десния ъгъл и вратарят на Дунав спаси.
До края на мача, и след даденото от съдията 4-минутно продължение, така и не се стигна до необходимото попадение, което щеше да гарантира оставането на отборът на Спартак Плевен сред професионалистите. Проличаха си, естествено, всички слаби места в играта на нашия тим, които наблюдавахме през целия втори полусезон на Б-групата.

spartak 019
Ами сега? Сега сме сред сигурните изпадащи от Б-група. Но остава един вариант, при който може да запазим мястото си при професионалистите – казусът „Литекс“. Първият тим на ловчанлии бе изхвърлен от „А“ група и от следващия сезон по правилник трябва да играе във втория ешелон. Това автоматично води до изпадане на втория отбор на Литекс от „Б“ група, което пък води до спасение на 13-ия в класирането.
Ако обаче първият тим на Литекс бъде върнат в „А“ група, то вторият отбор на ловчанлии, който заема 5-о място в класирането, остава в „Б“ група и така Спартак изпада.

spartak 003 spartak 019 spartak 022 spartak 025 spartak 027 spartak 029 spartak 031 spartak 033 spartak 035

#тагове:

НАЙ-НОВИ: