Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България гостува в Плевен

27.05.2016 10:31

27.05.ek1

Информационна среща с модерирана дискусия на тема „Развитие на младите хора в Европа, чрез програма Еразъм+“ се проведе днес в Педагогическия колеж в Плевен. Срещата бе предназначена за студенти от колежа, а специално участие в нея взе Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Проявата уважиха секретарят на Община Плевен Паулина Кирова, началникът на Отдел „Образование“ Йонита Иванова, председателят на комисията по “Образователна политика и читалищна дейност” към ОбС – Плевен Диана Данова.

27.05.ek2
Целта на тази среща е да насърча младите хора от Плевен да се възползват от възможностите, които дава програма „Еразъм+“, а също и да отговоря на въпросите им за случващото се в Европа, сподели преди срещата Огнян Златев. Той подчерта, че като че ли малко в сянка остава частта по „Еразъм+“ за млади предприемачи, на която той се спря по-подробно при гостуването си в Педагогическия колеж, а също така обърна внимание на възможностите, които предоставя Младежката доброволческа служба. „По нея младежи до 30-годишна възраст могат да се включат в различни благородни каузи за период от две седмици до шест месеца. Ще се радвам, ако мога да мобилизирам тази част от младите хора, които все още не са наясно с какво точно искат да се занимават“, отбеляза Златев.

27.05.ek3
Огнян Златев коментира и бежанския въпрос, посочвайки, че за момента споразуманието между Европейския съюз и Турция е най-добрият вариант предвид обстоятелствата. То се изпълнява, въпреки че различните елементи от него не вървят със скоростта, с която ние бихме желали, сподели ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България. Като пример той даде точката за разселването на сирийски бежанци в страните-членки на ЕС, където изоставането е чувствително. Имаше индикативна цифра от 20 000 човека, които да бъдат разселени от бежанските лагери в Турция в различни европейски държави, но за съжаление към средата на май цифрата бе едва 1500, коментира Златев.

27.05.ek4

 

27.05.ek5

 

27.05.ek6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: