Публично разпределение на дела и архивна изложба показаха днес в Административен съд – Плевен

27.05.2016 16:01

adm.sad bogdanova

Публично разпределение на делата и изложба с архивни документи и материали, свързани с правораздавателната дейност в област Плевен през годините, бяха сред акцентите в проведения Ден на отворените врати в Административен съд – Плевен.

adm.sad pleven 3

От 11 часа днес вратите на Съда бяха отворени за граждани, които искат да видят отблизо работата на правораздавателната институция. Сред дошлите бяха и ученици от ДФСГ „Интелект” – Плевен. Председателят на Административен съд – Плевен Полина Богданова разказа на младежите за същността на работата, запозна ги отблизо с дейността на съдебните секретари и деловодители, кой къде стои в съдебната зала, какви са делата в този съд и демонстрира електронната система за разпределение на казусите.

adm.sad izlojba

В една от залите на Административен съд – Плевен бе подредена и изложба с архивни документи и материали, свързани с правораздавателната дейност в област Плевен през годините, предоставени с любезното съдействие на Отдел „Държавен архив” – Плевен. Сред интересните документи е Сборник с действащи съдебни закони в царството от 1878-1912 г., Съдебни закони, 1888 г. и други.

adm.sad pleven

Инициативата Ден на отворените врати е насочена към популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите, както и към повишаване на общественото доверие в работата на съда.

ad.sad dela

adm.sad pleven 1

adm.sad pleven 2

adm.sad

#тагове:

НАЙ-НОВИ: