Над 200 „северняци“ от 5 до 65 години откриват фестивала „Любимото ми хорце“ в Плевен

26.05.2016 15:07

26.05.demirev

Броени дни остават до втория Национален фестивал за народни хора „Любимото ми хорце” – Плевен 2016, който ще се проведе на 4 юни, събота, от 9.30 ч. в Летния театър в „Кайлъка“. Повече подробности за проявата днес в пресклуба на БТА сподели ръководителят на Клуб „Северняците“ – Плевен Джейлян Демирев, който е и организатор на събитието.
Тази година във фестивала ще участва 20 колектива от цялата страна. Демирев обясни, че желаещите да се включат са били много повече, но организаторите са преценили, че е най-добре да има ограничение в броя на участниците. Когато клубовете са много на брой, зрителите се оттегчават и нямат възможност да се насладят на красотата на всички изпълнения, а ние провеждаме този фестивал в името на фолклора, сподели ръководителят на „Северняците“. По регламент „Любимото ми хорце“ е без конкурсен характер. Всеки от участващите клубове ще разполага с между 3 и 8 минути, в които ще може да представи колкото хора пожелае. След финала на фестивала – около 14-14.30 ч., всички участници ще се придвижат от „Кайлъка“ до центъра на Плевен, където заедно с жителите и гостите на града ще се хванат заедно на хорото под съпровода на жив оркестър. Джейлян Демирев съобщи, че за всички желаещи да се насладят на фестивала ще има специални автобуси с надпис „За фестивала“, които ще тръгнат в 9 ч. от Автогарата.
Домакините от „Северняците“ също ще се включат в „Любимото ми хорце“, като са подготвили специален поздрав към своите гости. Те ще излязат първи на сцената на Летния театър, а освен възрастните ще се представят и най-малките танцьори, които се обучават в клуба. Общо ще бъдем над 200 човека на възраст от 5 до 65 години, анонсира ръководителят на „Северняците“.
Демирев изказа специална благодарност и към спонсорите на фестивала, без чиято помощ реализирането на събитието не би било възможно: „Импорт Експорт 2000“, „Сартен България“, Клиничен институт по репродуктивна медицина „Света Елисавета“ – Плевен, „Изи Асет Мениджмънт“, „Винпром Пещера“, „Хлебопроизводство и сладкарство“ – Троян, „Марицвет“, „Кока-Кола България“, хотелите „Балкан“ и „Ростов“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: