Внезапни проверки по детските градини на Плевен заради некачествена храна за малчуганите

26.05.2016 11:43

kmet krusha

Внезапни и без предупреждение проверки ще предприеме Община Плевен по детските градини след като днес кметът Георг Спартански получи поредния сигнал за некачествена храна, която се дава на малчуганите.

Точно преди началото на днешната сесия при кмета е дошъл родител. Той му е дал плод, който прилича на круша и му е обяснил, че това заедно с една бисквита се дава на децата за закуска в едно от детските заведения в града. Възмутен Георг Спартански припомни, че наскоро е провел среща с всички директори на детски градини в общината и там е било заявено, че трябва да се засили контролът върху доставката на храна за малчуганите.

Такава гавра с плевенски деца, да им се поднасят ето такива, не знам как да го нарека – плодове, за закуска с парите на плевенския данъкоплатец категорично не е допустимо и това граничи с престъпление”, заяви кметът. По конкретния случай той добави, че ще се проведе разследване.

„Никой да не си мисли, че след като е имало една среща с директорките нещата ще си вървят по старому, няма да се извършват нови проверки. От тук нататък, ако констатираме приети такива доставки, самият директор ще си смени местоработата. Не приемам никакви извинения за такъв „плод”. Не е необходимо да си кой знае какъв специалист, за да разбереш, че това не става за ядене от добитък, камо ли от деца. Който директор счита, че не може да се справи с ангажиментите с храненето на децата и с доставките на продуктите, просто ще си смени работата с друга,  която по-съответства на неговата квалификация. Но такава гавра с плевенски деца повече няма да се случи”, категоричен бе Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: