Изправят пред съда в Плевен непълнолетен, задигнал джиесем от къща в Садовец

25.05.2016 13:32

sad

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен, извършил кражба на мобилен телефон от жилище. Това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Валентин Т. е за това, че на  19.08.2015 г. в с.Садовец, обл.Плевен, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при условията на повторност в немаловажен случай, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Sony Xperia M“ със СИМ карта и  карта памет на обща стойност 157 лв., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият е осъждан четири пъти за извършени престъпления от общ характер и в момента е настанен във ВУИ гр.Завет.

Вечерта на 19.08.2015 г. в с.Садовец,  Валентин употребил значително количество алкохол. Преминал край дома на пострадалия мъж. Забелязал, че има отворен прозорец. Прескочил оградата и влязъл в двора. Пресегнал се през отворения прозорец и взел незабелязано от спящия в стаята човек  мобилен телефон марка „Sony Xperia M“  със СИМ карта на „М-Тел“ и карта памет „Micro SD“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: