Ученици от община Левски получиха грамоти за отлични постижения

24.05.2016 12:48

gramoti levski

Община Левски награди с грамоти за отлични постижения над 100 ученика от общообразователните и професионални училищата в общината днес, в Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура – 24 май. Това информират от пресцентъра на местната администрация.

„24 май е денят на българските букви, на просветата, на духа! На гордостта от съзнанието ,”че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат”… 24 май е символ на достойнство и духовност!…Щом словото е силно ,духът ни е буден! Словото е началото на светлината, за да бъде деня! Начало на разума – за да бъде Човекът! Начало на творчеството и мъдростта – за да бъде културата и просветата”, каза кметът на общината Любка Александрова в приветствието си към учители и ученици ,дейци на  просветата и културата, на всички в празничния ден.

Химнът „Върви, народе възродени…” изправи всички на крака в салона на НЧ „Г.Парцалев-1901” прозвучал в началото на тържествения концерт.

За постижения на регионални и национални конкурси, олимпиади, фестивали и първенства във всички области – образование, наука, култура и спорт Община Левски награди с грамота за отлични постижения над 100 ученика от общообразователните и професионални училищата в общината.

Петя Чолакова, гл.експерт „Образование, култура и спорт”, поздрави всички за празника и обяви отличените. Грамотите връчиха кметът Лбюка Александрова и зам.кметът Кольо Домеников.

levski

В празничния  концерт за Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура  участваха възпитаници на СОУ „Крум Попов“, ОУ „Максим Горки“ НУ „Христо Ботев“ гр.Левски и Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“ при НЧ „Георги Парцалев“.

Снимки: Община Левски, пресцентър

levski 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: