Със званието „Национален шампион“ се завърна ФТК „Българско хоро“ – Плевен от „Евро фолк 2016“

23.05.2016 11:42

23.05.horo

В събота Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен пребори конкуренция от над 8000 участници и се завърна със званието „Национален шампион“ в категория „Обработени танци“ от VII Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2016“. Това информираха ръководителите на клуба Олга и Минко Мустакови. Фестивалът се организира от Европейската асоциация на фолклорните фестивали. За участието си всички колективи са преминали през специална селекция от организаторите.
Талантливите плевенски танцьори от ФТК „Българско хоро“ бяха удостоени още със златен медал; званието „Лауреат“ на Националния фестивал „Евро фолк 2016“; Диплом за „Съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни изкуства“; званието „Носител на почетния знак на старопланински събор „Балкан фолк“ и официална препоръка, удостояваща изпълненията им като достойни да представят българските народни изкуства на Световния шампионат по фолклор „World Folk“.
Благодарим на танцьорите от клуб „Българско хоро“ за положения усърден труд и за това, че отново защитиха името на клуба и на град Плевен, споделят ръководителите на клуба.

Наред с участията в различни форуми, клубът подготвя и шестото издание на Националния фестивал за клубове, изучаващи народни хора – „Мизия танцува“. През тази година фестивалът ще се проведе на 2 юли в Летния театър в „Кайлъка“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: