61 случая на варицела регистрираха в Плевенско за седмица

17.05.2016 13:08

15.12.varicela

През миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 69 заболявания, срещу 43 за предходната седмица, съобщават от Здравната инспекция. От групата на чревните инфекции са съобщени 4 случая, срещу 7 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 3 ентероколита – по 1 в Плевен, Горник и Изгрев; 1 ротавирусен гастроентерит в Бръшляница.
От групата на капковите инфекции са регистрирани 64 случая, срещу 35 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 61 варицели – 47 в Плевен, 6 в Крушовица, 3 в Левски, 2 в Аспарухово и по 1 в Каменец, Ставерци и Чомаковци; 3 вирусни менингита – по 1 в Плевен, Никопол и Ореховица.
От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, както и за предходния период. От групата на трансмисивните инфекции е регистриран 1 случай на лаймска болест в Писарово, колкото и за предходния период. От групата на половопредаваните инфекции няма регистрирани случаи, както и за предходния период.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: