Условна присъда по делото срещу клана Беркови, обвинени в пране пари от сводничество

09.05.2016 15:36

12.08.berkovi

Условна присъда е получила едната обвиняема от ромския клан Беркови, срещу които се води дело за пране на пари, придобити от сводничество в Германия. Това става ясно от определение на Окръжен съд – Плевен.

Дъщерята на Райна и Божидар Беркови – Марина е постигнала споразумение, с което се признава за виновна, че от 1 януари 2007 г. до декември 2011 г. след като се сговорила предварително с Б.Б. и Р.Б., придобила имущество – парични средства на обща стойност 37 860 евро с левова равностойност 74047.72 лева, за които знаела, че са придобити от тях във ФРГ чрез тежко умишлено престъпление „Трафик на хора“.

Също така тя се е признала за виновна, че  заедно с майка си и баща си е извършила 10 броя финансови операции – превод на парични средства във валута и касово теглена на суми в евро (в Плевен) чрез системата за бързи разплащания като е знаела, че парите са придобити чрез тежко умишлено престъпление „Трафик на хора“. Става въпрос общо за 11 380 евро.

Марина Беркова се е признала и за виновна, че е подбудила към лъжесвидетелство, отново с помощта на свои близки, жена с инициали Е.К.

Наложеното общо наказание е 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Марина Беркова ще трябва и да заплати 20 000 лева глоба.

Определението на Окръжен съд – Плевен е окончателно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: