„Синьо-бели“ герои! Големите момчета с големи сърца са на полуфинал!

02.05.2016 20:50

29.04.beroe2

Баскетболистите на „Спартак“ сътвориха сензацията в НБЛ Vivacom, след като за втори път победиха „Берое“ в Стара Загора – този път със 73:79. Така плевенчани спечелиха серията с 2:1 победи и се класираха за полуфинала, където ще срещнат тима на „Балкан“ (Ботевград).
Домакините започнаха уверено срещата и още през първата четвъртина успяха да натрупат комфортен аванс. Възпитаниците на Любо Минчев продължиха да държат нещата в свои ръце и през втората част, но страхотна игра на спартаклии в края върна интригата – 38:38 на почивката. След паузата битката се завърза и двата тима на няколко пъти смениха водачеството, докато „Спартак“ все пак успя да се откъсне със седем точки напред. Финалните десет минути бяха изцяло под диктовката на плевенчани, които успяха да поведат с 13 точки 4 минути преди сирената и въпреки отчаяния опит на домакините да изкопчат победата, се поздравиха с успех.
За плевенчани най-резултатен бе Герасим Николов с 23 точки, 22 наниза Самуел Франсис, 17 за победата добави Митко Маринчешки, а 10 – Адриян Секулов.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: