По-скъпа вода в Плевен от 1 май

28.04.2016 15:07

8.09.voda

По-скъпа ще водата в Плевен от 1 май. Това става ясно от решение, взето днес на закрито заседание на КЕВР. Регулаторният орган е приел решения за утвърждаване цени на водоснабдителните и канализационни услуги на „Софийска вода“ АД, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Плевен и на „Водоснабдяване, канализация и строителство“ ЕООД, гр.Пещера. Утвърдените цени влизат в сила от 1 май 2016 г.

В съответствие със законовите изисквания, окончателните решения на регулатора бяха предшествани от широка обществена дискусия по ценовите предложения, съобщават от КЕВР. Докладите на експертните работни групи бяха публикувани предварително на интернет страницата на регулатора. На 13 април бяха проведени открити заседания и публични обсъждания с участието на ръководствата на трите В и К дружества, представители на браншови синдикални организации, на Българската асоциация по водите, на Съюза на ВиК операторите, граждански сдружения, граждани.

Решенията са публикувани на интернет страницата на регулатора.

От решението, което касае Плевен, става ясно, че цената за услугата доставяне на вода до потребителите от 1,45 лв. става 1,48 лв. на кубик. Отвеждане на отпадъчни води от 10 ст. за кубик ще се изчислява на 12 ст., а цената за пречистване на отпадъчни води при битови абонати от 18 ст. ще е 31 ст. на кубик. При промишлените абонати увеличението е според степента на замърсяване. Посочените цени са без ДДС.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – София град в 14-дневен срок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: