ОС-Плевен остави в ареста двама от фалшификаторите на пари, третият влиза директно в затвора

26.04.2016 9:41

evro falshifikat

Окръжният съд уважи искането на Окръжна прокуратура – гр. Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Томи Х. и Стоян С. Двамата бяха задържани след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен, Европол и ДАНС, в рамките на която беше разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион евро. Това информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

В хода на разследването бяха извършени претърсвания и изземвания на три адреса в гр. Левски, с. Деляновци, общ. Свищов и с. Козар Белене. Задържани бяха три лица – Томи Х., Стоян С. и Владимир Н. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление по чл. 243, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.26, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор бяха задържани за срок до 72 часа.

Искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е внесено по отношение на двама от тях т.к. по отношение на Владимир Н. е на лице влязла в сила присъда, която следва да бъде изтърпяна ефективно в Затвора – гр. Варна.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Снимка: АП-Велико Търново

#тагове:

НАЙ-НОВИ: