Маратон на четенето организираха в село Малчика

26.04.2016 9:57

26.04.malchika1

По повод Световния ден на книгата – 23 април, НЧ ”Пробуда – 1928”, съвместно с ОУ ”Васил Левски” и ОДЗ „Люляк” – Малчика, организира Маратон на четенето. Четени са различни произведения, съобразени с възрастта на децата. За учениците от началния курс маратона на четенето беше по произведения на Дора Габе във връзка с 130 години от рождението й. Учениците от прогимназиалните класове четоха произведения на П.Р.Славейков, съобщи Валентина Йорданова – секретар-библиотекар на НЧ”Пробуда – 1928” – Малчика.

26.04.malchika2

В Маратона на четенето в детската градина са участвали представители на местни институции и фирми, които са прочели на децата любими детски стихове от тяхното детство. Библиотекарката, гостите и учителките са започнали Маратона на четенето, а децата са изпели песнички по любими стихове. Всички гости са получили благодарствени писма за тяхната отзивчивост и активно участие .
„Надяваме се с тази наша инициатива да сме убедили както децата, така и възрастните, че книгите са едни от най-верните приятели на хората, споделят организаторите. Четенето на книги е не само приятно занимание в свободните часове, но и предпоставка за успех. Четенето на книги подпомага мисленето, дава основа за формиране на мнение, прави ни способни да го изразим. Книгите са идеалната храна за човешкия мозък, която спомага неговото развитие. Колкото повече четем, толкова повече искаме да четем.

26.04.malchika3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: