Бизнес и училище – ръка за ръка – фото-галерия

23.04.2016 7:33

При огромен интерес протече представянето на най-търсените и високотехнологичниселскостопански машини , представяни от Златекс на българския пазар, проведено в ПГСС „Проф. Иван Иванов“ – гр. Долни Дъбник на 22.04.2016 г. Събитието беше организирано от екипа на гимназията, съвместно с фирмите „Златекс“ ООД и Синджента.

g8

Демонстрационният модел трактор Fendt 820 Varioбеше любезно предоставен от ЕТ „Красимир Георгиев 2004“, с. Рибен.

Сеитбата започна с традиционен ритуал по заораване и засяване на земята, представен от учениците на ПГСС „Проф. Иван Иванов“ – гр. Долни Дъбник.

Последва демонстрационно засяване на царевица със сеялка за прецизна сеитба модел “Prosem K” (шестредова)на испанският производител SOLA. На нива в землището на училището бяхазасети четири сорта царевица, предоставени от фирма Синджента.

Представени бяха модели тракториFendt 939Vario и Valtra N103.4H3с агрегатирана към тракторадискова тороразпръсквачка RauchMDS 19.1.

Учениците получиха възможност да се включат в подготвянето на сеялката за работа и изпълняване на технологичния процес сеитба в реална работна среда, както и да управляват Fendt 939Vario.

Гости на мероприятието бяха земеделски производители от Долни Дъбник и региона, представители от Общинска администрация Долни Дъбник, Областна дирекция „Земеделие“ – Плевен, ученици и граждани.

g1 g2 g3 g4 g5 g6 g7 g8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: