Откритата печатница за фалшиви пари била със заготовки за над половин милион евро

22.04.2016 16:24

pari

Днес прокурори от Окръжна прокуратура – Плевен, разследващи полицаи от МВР, подпомагани от агенти на ДАНС, в сътрудничество с Европол, извършиха претърсвания и изземвания на адреси в гр. Левски, с. Деляновци, общ. Свищов и с. Козар Белене по разследване за производство на фалшиви банкноти. Това информират от пресцентъра а Прокуратурата.

В хода на специализираната операция и на трите местопроизшествия са открити  печатарски машини, лазерни принтери, водни знаци, холограми, стикери, плаки, химикали и други материали за отпечатване на 100-еврови банкноти.

Открити и иззети са готови за пласиране неистински 100-еврови банкноти на стойност 24 000 евро и заготовки за фалшиви банкноти на стойност над 500 000 евро, 13 подправени лични карти.

Задържани са три лица. Две от лицата са осъждани, едното от които за същото престъпление. Осъденият за производство на неистински парични знаци не е изтърпял наказанието си, наложено през 2014г. и е бил обявен за общодържавно издирване.

Трите  лица ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура Плевен  за срок до 72 часа и ще се поиска вземане на най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: