Обявиха първите проекти в областта на културата за съфинансиране от Община Плевен през тази година

18.04.2016 11:48

pleven obstina prolet

Осем са класираните на първата сесия проекти съгласно изискванията на Раздел III  от Културния календар на Община Плевен. Именно те ще получат и съфинансиране от местната администрация.

Ще припомним, че съгласно разпоредбите на две сесии през годината се приемат и оценяват за съфинансиране проекти в сферата на културата на територията на община Плевен. За тази година одобрената сума при гласуване бюджета на Община Плевен за тази дейност бе малко над 55 000 лв.

За първата сесия крайният срок за подаването на документи от кандидати бе 31 март, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 април, срок за изпълнение на проектите – 15 септември.

За втората сесия посоченият краен срок за подаване на документите е 31 юли, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 август и срок за изпълнение на проектите – 15 декември.

На 22 април, петък, от 11 часа в Заседателната зала на Община Плевен ще бъдат връчени договорите на спечелилите проекти по Раздел ІІІ на Културен календар 2016 г.

С най-много точки – 516 е класиран проектът „София Филм Фест в Плевен”, след него се нарежда балетният спектакъл на читалище „Съгласие – 1869” – „Приказка за танци” с 515 точки. РБ „Христо Смирненски” е спечелила съфинансиране с проекта си „През юли в Игротеката”, фондация „Диря” ще осъществи „Кайлъче Фест”.

Останалите проекти, които ще бъдат подкрепени от Община Плевен са – на Осман Мустафов за поетичния му сборник „Разплакани от щастие”, на Дружеството на писателите за издаването на алманах „Мизия”, Албена Декова – Атанасова за издаване на книгата „Градина на любовта” и на Лалка Павлова за Литературно-критическа монография „Българският космос в трилогията „Балкани” на Яна Язова”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: