Екопроект ще реализира ОУ „Васил Левски” – Белене

18.04.2016 10:12

ekoproekt belene

Основно училище „Васил Левски” – Белене е кандидатствало с проект в тазгодишната национална кампания на ПУДООС „За чиста околна среда – 2016” на тема „Обичам природата – и аз участвам”. След направената селекция от големия брой представени предложения от цялата страна, проектът на беленското училище „Уча и се забавлявам сред природата” е одобрен за финансиране.

Целта му е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазването на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора чрез изграждане на зона за провеждане на обучение и на занимания от дейности по интереси в двора на училището.

С реализацията на проекта учениците ще получат едно по-добро място за наблюдения, опити и практически занимания, а гражданите място за отдих в свободното време, обясняват от ОУ „Васил Левски” – Белене.

Участие в екопроекта ще вземат ученици, педагози, служители и родители. Планирано е дейностите да стартират през месец май тази година и да приключат през месец октомври.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: