Трима ще управляват общинската фирма „Инжстрой“

31.03.2016 12:16

inj

Трима съуправители ще бъдат начело на общинската фирма „Инжстрой“ в Плевен. До такова решение стигнаха днес общинските съветници след близо двучасови дебати на сесията на местния парламент. Предложението за трима управители бе направено от кмета Георг Спартански, който посочи и конкретните имена – Валентина Вълчанова – досегашен управител на „Инжстрой“, Йордан Богословов, който около 15 години е бил главен инженер в дружеството и Пламен Петков, който също в предишен период е бил свързан с „Инжстрой“.
Срещу предложението на Спартански се изказа Петя Василева от ГЕРБ, която подчерта, че исторически триумвиратите не са просъществували дълго време. Тя заяви, че ГЕРБ настоява за един управител и това да бъде Валентина Вълчанова. В хода на дебатите Христослав Михайлов от ГЕРБ направи предложение за още един – четвърти съуправител на „Инжстрой“, в лицето на Румен Вълкадинов.
След като кандидатите се оказаха четирима, съветниците решиха да вземат 15 минути почивка, за да бъде извикан всеки от кандидатите и те да бъдат изслушани. Първа пред съветниците говори Валентина Вълчанова, която сподели какво е успяла да направи като управител за една година и на финала на своето изказване посочи, че оттегля кандидатурата си. Почти веднага след това Христослав Михайлов оттегли своето предложение за Румен Вълкадинов и така вместо на трима, общинските съветници трябваше да разгледат кандидатурите на двама съуправители – Йордан Богословов и Пламен Петков. Оказа се, че Петков днес е в командировка в Букурещ и единствен в залата бе Богословов. След дебати дали предложението на кмета за трима съуправители да бъде прието или не старейшините все пак решиха да подкрепят Спартански. На днешната сесия бяха избрани двама от тях – Йордан Богословов и Пламен Петков, а третият ще бъде предложен на априлската сесия на Общинския съвет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: