25 901 лева събра благотворителният пролетен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен – фото-галерия

23.03.2016 8:36

Над 200 гости уважиха снощи благотворителния пролетен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен, който се проведе в ресторанта на хотел „Ростов”. „За да наберем средства, за да продължаваме да помагаме!” – така обобщи целта на благотворителното събитие управителят на фондацията д-р Елиза Георгиева, която вече 4 години е „главен двигател” на благородната кауза.

e1

Резултатите до момента: 880 зъбни протези са били дарени за 4 години на възрастни и социално слаби хора в област Плевен от Фондация „Свети Иван Рилски”. След месец започва петият поред сезон на мобилния стоматологичен кабинет, който обикаля в Плевенска област, а специалистите в него помагат на възрастните хора.Само през миналата година за периода април – декември са били посетени селата Върбица, Ореховица, Славовица, Божурица, Градина, Бохот, Горни Дъбник, Николаево, Драгаш войвода, както и град Пордим. Също така са подпомогнати и дарени социално слаби възрастни хора в град Плевен.
За да се превърне вечерта в събитие, своите усилия дадоха съпричастните към благородната кауза Люси Дяковска и популярното дамско трио А.В.А., както и водещите Гергана Дончева и Веселин Плачков.
На вече традиционния благотворителен бяха закупени произведения на изкуството, дарени и изработени от жени с онкологични проблеми.. Специално за бала малките творци от Школата по керамика при ЦРД-Плевен с ръководител Вяра Савова бяха изработили и дарили изящни произведения. Дарения за каузата на Фондацията бяха направили и ученици от ОУ „Д-р Петър Берон”, дизайнерът Венета Василева, както и една пациентка, изработила гоблен с лика на Богородица. Свои творби бяха предоставила Вяра Савова и Красимир Савов.
Резултатът: събрани 25 901 лева и нови надежди за хората и организациите, подкрепяни от Фондация „Свети Иван Рилски с управител д-р Елиза Георгиева.
След месец благотворителен бал за каузата на Фондация „Свети Иван Рилски” ще се проведе и в столицата.

e2 e3 e4 e5 e6 e7

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: