При полицейско преследване край Плевен е задържан участник в ало-измама

22.03.2016 12:56

arest

При полицейско преследване вчера близо до Плевен е бил задържан участник в ало-измама. До екшъна се е стигнало след като към 14.10 часа 71-годишна жителка на Бяла Слатина потърсила помощ в полицията. Обяснила, че по обед непознат се е обадил на домашния й телефон, представил се за нейн братовчед и поискал 1000 лв., за да купи  радиатори, информират от пресцентъра на МВР.

Двамата се разбрали, че тя ще предаде парите на изпратен от него човек. Жената реагирала първосигнално и едва след като предала исканата сума осъзнала, че е измамена и два часа след случилото се обърнала към полицията.
Криминалистите незабавно организирали издирване на извършителя, в хода на действията установили, че той се  придвижва с автомобил и се е насочил за Русе.Така, при организираното преследване, близо до Плевен, те задържали Е.В./65г./ от Бяла Слатина. Парите са намерени и иззети.
Продължава работата по изясняване на обстоятелствата по случая и установяването на други участници в измамната схема.

МВР препоръчва:  Не давайте пари , поискани по телефон от непознат телефонен номер. При телефонно обаждане от непознат  номер с искане за пари сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: