Жители на Пордим настояха за спешен ремонт на третокласен път

22.03.2016 7:05

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жители на община Пордим връчиха протестно писмо на народния представител Владислав Николов по време на приемния му ден в общината, направен заедно с кмета на община Пордим Детелин Василев.
Пордимчани настояват за спешен основен ремонт на третокласния път Плевен – Пордим, който свързва областния център с три общини – Пордим, Левски и Летница. Под искането са се подписали над 1000 жители и представители на бизнеса в общината. Според тях над 20 години пътят не е ремонтиран или ако е ремонтиран, то това е само козметично запълване на дупки. Необходимо е цялостно асфалтиране, тъй от сегашното му окаяно състояние, не с дупки, а цели ями, страдат всички – по него се движи целият поток от товарни и леки автомобили на земеделските производители от региона, пътуват училищните автобуси, които извозват деца до средищните училища. Вече има отказани междуградски маршрути от превозвачите, туроператори са спрели посещенията до Пордим като културно-исторически център, в който има два музея от Руско-турската освободителна война, както и преминаването за водопадите в Крушуна, заради лошия път. РПУ – Пордим е подало сигнално писмо до общината, за това че пътят е предпоставка за пътнотранспортни произшествия.
„Общинските пътища са в много по-добро състояние от пътя Плевен – Пордим. Ежегодно със средства от общинския бюджет те се ремонтират и поддържат“, категоричен бе кметът на Община Пордим Детелин Василев.
„Надявам се, че и третокласният път да бъде ремонтиран, за да не се чувстват три общини изолирани“, заяви Владислав Николов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: