ДФСГ – Плевен даде старт на инициативата „Интелект в управлението и бизнеса“

22.03.2016 9:41

22.03.intelekt1

Инициатива под мотото „Интелект в управлението и бизнеса“ организира днес Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – Плевен. Идеята е учениците да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. Стартът бе даден тази сутрин от директора на училището Емил Райков, който приветства учениците-участници и партньорите в проявата. „Лично за мен, подобни инициативи са изключително полезни. Непрекъснато говорим, че трябва да има връзка между бизнеса и образованието, но на практика, като че ли правим твърде малко в тази посока“, отбеляза Райков. Той посочи, че това е една от стъпките бъдещите мениджъри да се докоснат до реалния бизнес, да видят какво се случва по време на един работен ден. „Не е лесно да управляваш фирма, но пък е интересно. Вие трябва да сте подготвени, като се докоснете до истинската мениджърска професия“, каза още директорът на ДФСГ.

22.03.intelekt2
От своя страна, помощник-директорът Галя Димитрова сподели няколко любопитни факта за инициативата. „Днешният ден се провежда за 17-и път по този начин, въпреки че не се нарича „Мениджър за един ден“, а „Интелект в управлението и бизнеса“ и нашите партньори са точно 17. Освен това, датата е 22 март, а нашите ученици-участници също са 22-ма“, посочи помощник-директорът. Интересно е, че нейната заместничка в тематичния ден също се казва Галя Димитрова.
Тази година сред партньорите на ДФСГ „Интелект“ е и „Плевен за Плевен“, като част от нашия екип ще бъде Марияна Петрова от 12А клас, специалност „Икономическа информатика“.

22.03.intelekt3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: