Кнежа става част от кампанията „Колело за смет, за дете велосипед”

14.03.2016 12:36

kolelo-za-dete-kneja

Малчугани от Кнежа ще получат шанса да имат свой велосипед, дори и техните семейства да нямат финансовата възможност да им закупят чист нов. Това ще е факт благодарение на кампанията „Колело за смет, за дете велосипед”. Инициативата е стартирала през миналата година като тогава чрез нея са били осигурени велосипеди за 70 деца в община Дряново, обл. Благоевград.

След успеха на кампанията през 2015 г. тази година тя ще обхване 5 български града – Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора и Кубрат.

Кампанията започва на 14 март и ще продължи до 5 юни. Ще мине през три етапа.

Първият е събиране на стари и непотребни велосипеди или велочасти. Децата са на възраст от 3–4 до 18–19 години, така че се приемат велосипеди с всякакви размери. Те ще бъдат приведени в техническа изправност, а ако пък са в тежко състояние, ще се използват частите от тях.

Вторият етап е ремонтирането на велосипедите.

Всички дарени велосипеди и велочасти ще бъдат събрани в Дряново, където ще бъдат ремонтирани с помощта на доброволци.

В третия етап ремонтираните велосипеди ще достигнат до децата. Те ще бъдат подбрани чрез Дирекциите за закрила на детето по населените места — Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора и Кубрат. Те изготвят списъците с децата, които отговарят на условията на кампанията. В рамките на 5 последователни дни — от 1 до 5 юни — на място ще бъдат организирани събития, на които ще бъдат раздадени дарените и ремонтирани велосипеди и децата ще получат своите първи уроци как да ги карат.

Повече информация за инициативата, както и как може да се включите в нея, за да сбъднете една детска мечта, прочетете ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: