Пенсионери потърсиха съдействие от ГЕРБ – Плевен по наболял проблем

29.02.2016 13:57

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Владислав Николов, народен представител от ГЕРБ – Плевен и Христослав Михайлов, общински съветник от ГЕРБ и член на комисията по жилищно настаняване са се срещнали днес с членове на Клуба на пенсионера и инвалида, който се намира на „Скобелев” 20. Идеята е била на членовете на клуба с посредничеството на Даниела Гонкова, областен координатор на Жени ГЕРБ в Плевен и общински организационен секретар на ГЕРБ – Плевен. Това информираха от пресцентъра на партията в Плевен.

Проблемът, който са поставилиа пенсионерите и инвалидите е съжителството им, тяхното и това на рехабилитационния център, със СКШ „Плевен ХХІ”. Многократно членовете на клуба са писали писма и жалби, както до „Жилфонд”, така и до Община Плевен, с надеждата някой да им обърне внимание. С тях е разговаряно, внимание им е обърнато, но проблемът им все още остава нерешен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Според тях е недопустимо съжителството на над 160 възрастни хора и инвалиди, членове на клуба, хора с увреждания от рехабилитационния център и здрави деца от школата на едно място. Още повече, че цялото имущество се поддържат от членовете на пенсионерския клуб със собствени средства. Пред народния представител и общинския съветник хората от третата възраст са изложили за пореден път проблема си.

Общинският съветник Христослав Михайлов е информирал присъстващите, че е провел предварителен разговор с директора на „Жилфонд” и се търси вариант за настаняване на клуба по шахмат в специално за това спортно помещение, тъй като досега ползваното не е подходящо за целта. Предстои и среща на народния представител и общинския съветник със собственика на шахматния клуб, за да може спорът да се реши.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: