8 плевенски училища участват в конкурса, посветен на ген. Винаров (снимки)

17.02.2016 14:57

konkurs mg

8 училища са се включили в нестандартния конкурс на Сдружение „ Артилерия – Ген. Владимир Вазов” – Плевен, посветен на 120 години от рождението на ген. Иван Винаров. Това научихме днес от председателя на сдружението о.р. подполк. инж. Радослав Георгиев.

Днес жури, председателствано от директора на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен Илко Иларионов, и членове о.р. подполк. инж. Георгиев, о.р. подп.Людмил Белезов, о.р.майор инж. Величко Бенеков, са обходили всички училища, включили се в конкурса.

Идеята бе да се представи по иновативен начин живота и делото на ген. Винаров, чието име е свързано със създаването на парк „Кайлъка” – една от емблемите на Плевен.

konkurs vinarov 1

Училищата, които се състезават в конкурса, са Математическа гимназия „Гео Милев”, ПГ по транспорт, ПГ по туризъм, ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, ПГ по електронни и химични технологии, СОУ „Христо Смирненски”, ПГ по механоелектротехника и ПГ по хранително-вкусови технологии.

На повечето места учениците са направили табла, на които са представили живота на ген. Винаров.

Сега предстои журито да се произнесе за своята оценка и да класира творбите.

konkurs vinarov 2

Официалното обявяване на победителите в конкурса ще стане на 23 февруари по време на Общоградско събрание в киносалона на Военния клуб в Плевен, посветено на 120-ата годишнина от рождението на ген. Иван Винаров.

Награждаването на най-добре представилите се екипи ще се състои на 11 март по време на празника, посветен на Българските артилерийски войски и на едноименното плевенско сдружение.

konkurs vinarov

#тагове:

НАЙ-НОВИ: