Задържаният за убийството на Карлос – осъждан за причинена смърт на пътя

15.02.2016 16:06

15.02.karlos3

С официална информация във връзка със смъртта на стриптийзьора Карлос излезе пресцентърът на Окръжна прокуратура – Плевен. На 13.02.2016 г., рано сутринта в ОД на МВР – Плевен постъпва анонимен сигнал за мъж, изпаднал в безпомощно състояние пред дискотека „Анаконда“ в града. На място е изпратен дежурен екип на 02 РУ „Полиция“ и „Спешна медицинска помощ“. Пострадалият е откаран в УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“, където е починал.

За инцидента е уведомена Окръжна прокуратура – Плевен, където е образувано Досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от НК. Предприети са незабавни процесуално- следствени действия за изясняване на обстоятелствата около настъпването на смъртта на пострадалия. Изяснено, че пострадалият е 37-годишен перничанин, който е довел в дискотеката за участие три жени – еротични танцьорки. Същият е употребил голямо количество алкохол, като рано сутринта при опит от негова страна да танцува, залита, пада назад, удря главата си в областта на тила. След това става и залита към маса от заведението, на която седял Маню К. на 49 г. от гр. Плевен. Подразнен от поведението на пострадалия, Маню му нанася удар в областта на лицето.
Предварителните заключения на съдебните медици, извършили първоначалния оглед на починалото лице са за смърт настъпила вследствие на причинена черепно- мозъчна травма. В рамките на назначена по делото тройна съдебно-медицинска експертиза предстои да бъде изяснена точната причинно-следствена връзка между претърпяните от пострадалия травматични увреждания и настъпилия смъртен изход.
Маню К. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Внесено е искане в Окръжен съд – Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемият е осъждан веднъж за причинена смърт по непредпазливост вследствие на пътнотранспортно произшествие станало на 09.09.2012 г. Наложено му е наказание две години „Лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок. Присъдата е влязла в сила на 28.05.2013 г., като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на наложеното му условно наказание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: