Месокомбинат „ИНТЕРМЕС“ ООД: Българско месо! Висококачествена продукция! Собствени търговски обекти!

15.02.2016 19:57

В забързаното си ежедневие, често не обръщаме внимание, как и с какво се храним. Светът около нас ни залива с т.нар. „вкусни” предложения и изкушения ,които не винаги са полезни за здравето ни. Българинът, по традиция, е свикнал да консумира месо и месни продукти, но как да се ориентираме „Кое е добро и полезно за здравето ни?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Много търговци на пазара спекулират с понятието „охладено прясно месо”. На практика, това означава, че месото носещо този етикет не е замразявано. В конкретния случай, като добър ориентир за нас е ясният произход на това месо, поради простата причина , че този тип стоки са чувствителни към съхранение. В този ред на мисли, почти е невъзможно месо, носещо етикет „охладено” прясно, да има друг произход освен България…
За всички хора, стремящи се към здравословен начин на живот ,за всеки спортуващ, за всеки човек водещ интензивен и забързан живот, най често консумираният източник на всички незаменими аминокиселини е прясното месо.То ни захранва с голямо количество белтъчини,минерали ,витамини и е един от най важните фактори за белтъчния синтез в човешкия организъм.Следва да се обърне внимание, че след замразяване или друго третиране от подобен тип, аминокиселините в месото се разрушават и губят своите качества и свойства, добавят се вода, оцветители, подобрители и освежители за по-добър търговски вид с цел по голяма трайност и съхранение,което правят някои търговци. При замразяване на месото , необходимите за човешкия организъм аминокиселини, съдържащи се само в прясното месо се рушат, а тяхната липса пряко влияе на нашето здраве.

inter7
Прясното охладено месо съдържа висококачествени протеини, мазнини и минерални соли , които са най важните компоненти при храненето на човека. Протеините съдържащи се в прясното месо, са основният „строителен” материал в организма, неоходим за образуване на мускулните влакна ,възстановяване на всички травмирани тъкани и замяна на всички мъртви тъкани във всеки орган от човешкия организъм.
Най- важното нещо в живота ни е здравето.Често пъти човек го оценява след като го загуби.Много от т.н. „модерни” болести са в резултат от приемането на лоша и некачествена храна.Добре е да се замислим, с какво се храним ние и с какво храним нашите деца.
Друг добър ориентир в тази насока е да купуваме месо и месни продукти от магазини на производител.

inter8

Добър пример за Плевен и региона е Месокомбинат „ИНТЕРМЕС“ ООД.
Предприятието е строено по европейски стандарт и отговаря напълно на високите изисквания в добива и преработката на месо. Кланицата му е най-голямата в област Плевен и е единствената лицензирана. В предприятието се работи само и единствено с българско месо!

inter6
Компанията предлага висококачествената си продукция в свои собствени магазини- в момента 5 на брой за град Плевен.
Адресите им са:

inter11
СУПЕРМАРКЕТ ИНТЕРМЕС, последният, най-новият и най- големият, с обширен и удобен паркинг. Отвори врати на 28.1.2016. В него, освен качествено месо и месни продукти, можем да намерим всичко за домакинството – от пресни плодове и зеленчуци до битова химия и козметика. Намира се на мястото на бившия Мосю Бриколаж, зад Кооперативния пазар;

inter3
Хранителен магазин ИНТЕРМЕС. Намира се на ул. Васил Левски 6 срещу ОАПС;

intrer1
Магазин за месо ИНТЕРМЕС. Намира се на бул. Христо Ботев 129;

inter4
Хранителен магазин ИНТЕРМЕС. Намира се на ул. Хаджи Димитър 36;

inter2
Хранителен магазин ИНТЕРМЕС. Намира се на ул. Сан Стефано 20;
До месец отваря и 6-я поред магазин на компанията в квартал „Сторгозия“!!!

Сигурният начин да си набавим прясно българско месо и месни продукти, с ясен произход от реномиран и многократно награждаван производител и търговец, са магазините на търговска верига „Интермес”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: