Днес е крайният срок за участие в конкурса за детска рисунка „Освобождението“

22.02.2016 9:20

20.11.vim

До днес, 22 февруари, се приемат творби за участие в конкурса за детска рисунка „Освобождението“ 2016. Това напомнят от Дирекция „Военноисторически музеи“ – Плевен, които са организатори на конкурса заедно с Община Плевен и Министерство на образованието и науката. Откриване на изложбата ще бъде на 2 март от 11 часа в Панорама “Плевенска епопея 1877 г.”.
Конкурсът “Освобождението” се провежда ежегодно по повод Националния празник на Република България – 3 март. Творбите на малките художници представят по избор портрети на герои, паметници на признателност и сражения, свързани с националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската Освободителна война 1877/78 г.
Конкурсът е отворен за ученици от 1 до 8 клас от всички видове училища. Не се допуска участие на деца от художествени школи. Участниците сами избират конкретната тема на рисунката, съобразно своите интереси и в съответствие с конкурсната тема. Техниката на изпълнение на рисунката – графика, акварел, туш, пастел и др. е по избор на участниците. На обратната страна на творбите да са означени име, възраст, клас, училище и населено място на ученика. За участие в конкурса се допускат индивидуални и групови творби.
Конкурсните работи се представят на адрес: Дирекция ”Военноисторически музеи”, ул.”Васил Левски” 157 п.к.195, 5800 Плевен. За контакти: 064/83 02 51, [email protected].
За най-добре представилите се организаторите са предвидили Специална награда на Министерство на образованието и науката, Голяма награда на Дирекция “Военноисторически музеи” – Плевен, две първи награди, две втори награди, две трети награди и по пет поощрителни награди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: