Европа Директно – Плевен се включва в отбелязването на Деня за безопасен интернет

04.02.2016 16:14

internet

Европейски информационен център Европа Директно- Плевен ще се включи в отбелязването на 9 февруари 2016 – поредният международен Ден за безопасен интернет.

Идеята на Европейската комисия, родена преди 12 години е ежегодно, на втория вторник на втория месец да се привлича вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, най-вече от децата и младите хора.

В Европа съществуват национални центрове за безопасен интернет – членове на европейската мрежа от центрове Insafe.

Темата за Деня за безопасен интернет през 2016 г. е: „Дай своя принос за по-добър интернет – Play your part for a better internet“.

Миналата година, когато се отбелязваше Деня, в Дома на Европа – информационния център на Европейската комисия и Европейския парламент, се състоя публична дискусия: „Има ли България национална политика за защита на децата от онлайн сексуална експлоатация?“. Тогава във видео обръщение към участниците депутатът в Европейския парламент Мария Габриел заяви: „Единствено всеобхватна комбинация на правни, технически и образователни мерки, включващи превенция, може да се справи с опасностите, с които децата се сблъскват онлайн.“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: