С 25 000 лв. през тази година ще бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми в Плевен

29.01.2016 12:44

bremennost

25 000 лв. е предвидената за тази година сума, с която ще бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми в община Плевен. Това съобщи днес на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

На вчерашната сесия на местния парламент е определен и съставът на комисията, която разглежда документите на кандидатите за тази помощ. Тя е от седем общински съветника, акушер-гинеколог, двама представители на Община Плевен и юрист, също от местната администрация. За председател е определен общинският съветник д-р Калин Поповски.  

От няколко години Община Плевен отпуска по 500 лв. финансово подпомагане на двойки и самотни жени, за да започнат изследванията, предшестващи процедурата по ин винтро.

От тази помощ може да възползват семейни двойки, живеещи на семейни начала, самотни жени с постоянен и настоящ адрес на територията на община Плевен и за период не по-малко от една година преди датата на кандидатстване. Кандидатите трябва да не са в родствена връзка по права линия и до четвърта степен по съребрена линия, да не са поставени под запрещение и да е на лице доказан репродуктивен проблем.

Кандидатите трябва да подадат заявление по образец за финансово подпомагане на дейности  в областта на репродуктивната медицина в Център за административно обслужване на граждани на община Плевен, пл. „Възраждане” 4. Към него се прилагат всички останали, предварително подготвени документи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: