Улицата на цветята в Плевен с ново място от пролетта

25.01.2016 16:53

25.01.cvetq

Предложение на кмета Георг Спартански за преместване на павилионите за цветя от ул. „Цанко Церковски” на територията на общинския паркинг на ул. „Заменхоф” ще обсъдят общинските съветници на предстоящото си заседание на 28 януари.
Дългогодишните съдебни спорове за терена, на който досега се разполагаше т. нар. Улица на цветята, приключиха миналата година и за него има вече одобрен Подробен устройствен план, поясни Георг Спартански на среща с журналисти днес. Това означава, че във всеки един момент собствениците могат да поискат разрешение за осъществяване на строителните си намерения, което наложи да бъде потърсено ново място. Проблемът е бил „заметен под килима” предвид провеждането на местните избори, но това не е решение, подчерта кметът.
По този повод Георг Спартански разказа, че е осъществил среща с търговците на цветя и е обяснил, че оставането им на ул. „Цанко Церковски” е юридически незащитимо. С оглед на обществената значимост на проблема и с намерението да съдейства на малкия бизнес в града, той е предложил преместване на павилионите на общинския паркинг на ул. „Заменхоф” /срещу сградата на ДКТ „Ив. Радоев”/. В хода на срещата предприемачите са проявили разбиране и са дали съгласие да преминат на новото място, в резултат на което вече е изготвен от Главния архитект и проект на схема за разполагане на 20-те павилиона за цветя на ул. „Заменхоф”. За частите от имот там ще бъде обявен конкурс за наемане за срок от 10 години, в който могат да участват само членове на Браншовия съюз на цветопроизводителите и цветотърговците.
Очаквам разбиране и от страна на общинските съветници и одобрение на предложението, което ще позволи най-късно през пролетта Улицата на цветята да бъде преместена, каза в заключение Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: