Учебен СПА център откриха днес в ПГ по туризъм в Плевен

20.01.2016 15:33

PG po turizam spa 2

Днес в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен бе открит нов модерен кабинет, който ще подпомогне обучението не само на учениците от специалността „Организация на хотелиерството“, но и от новата специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“.

Учебният СПА център е създаден благодарение на спечелено финансиране от гимназията по Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното  образование“ на стойност 49 365 лв. на МОН.

PG po turizam spa

До момента по тази програма в гимназията има изградена учебна  кухня, учебна зала за сервиране, учебен бар,  хотелска  част  състояща се от 3  хотелски стаи за практика и прилежащ лоби бар. Към допълнителните дейности в хотела се отнасят СПА процедурите, за които е било необходимо да  се  изгради  и  учебен СПА център. Новият кабинет ще се използва и за обучение по учебните програми „Долекарска помощ“ и „Хигиена и неотложна медицинска помощ“ по специалността „Организация на туризма и свободното време“ и специалността „Екскурзоводско обслужване“ в 9 клас. Учениците от специалност „Социална работа с деца и семейства в риск“ в 9 клас ще използват кабинета по предмета „Анатомия, физиология и хигиена“.

PG po turizam spa 1

Кабинетът е оборудван с хидромасаажна вана, мобилен ръчен тангентор, масажна кушетка, масажен стол /стол на Кнед/ – подходящ за извършване на релаксиращ масаж на гърба, раменете и врата, шведска стена, механичен уред за раздвижване на китка, уред за раздвижване на глезенна става и други механични уреди за рехабилитация. Кабинетът е снабден с дидактични материали като макети, табла и материали за ароматерапия.

otkrivane

Кабинетът е открит от началника на РИО-Плевен Албена Тотева и директора на гимназията Малинка Маринова

„Съвременната материална база ще допринесе за добрата подготовка на първите средни специалисти по специалността „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ като в обучението ще участват висококвалифицирани преподаватели от Медицински университет – Плевен. Този кабинет е нов момент в 20-годишната история  на ПГ по туризъм”, отбеляза директорът на гимназията Малинка Маринова.

Снимки: ПГ по туризъм – Плевен

pg po turizam

#тагове:

НАЙ-НОВИ: