Шест села останаха без ток в община Червен бряг, затворен е пътят Телиш – Девенци

18.01.2016 10:02

18.01.cherven

Наличната техника на фирмата по снегопочистване в Община Червен бряг са почиствали през цялата изминала но на събота срещу неделя. Стремежът е да не се допуска обледяване на основните улични артерии, но непрекъснатият снеговалеж силно затруднява поддържането. Затрудненията има и от многото навявания и преспи по пътните участъци в междуселската мрежа.

Поради очаквания обилен снеговалеж и застудяване в страната, 6 села останаха без ток – Чомаковци, Лепица, Девенци, Койнаре, Сухаче и Реселец. Аварийните екипи работят по отстраняване на повредата и уверяват, че до края на деня аварията ще бъде отстранена.  Пътят Телиш – Девенци е затворен.  От пресцентъра на Община Червен бряг апелират гражданите да предприемат пътувания само при първа необходимост и под специални мерки за безопасност, също така да бъдат търпеливи.
Приоритет за почистване от снега са главните улици. Работата на снегопочистващите фирми е на режим 24 часа поради обилния и непрестанен снеговалеж, съобщават още от Община Червен бряг.

От сутринта на тел. 0659/9 26 30 са подадени само 6 сигнала за прекъснато електричество в селата. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров информира, че поради тежките метеорологични условия има ограничение на движението на тежкотоварни автомобили и по републиканската пътна мрежа. Трасетата се почистват и обработват с химикали. При необходимост подавайте сигнали на тел. 0659/ 9 26 30

Снимка: Полина Иванова

НАЙ-НОВИ: