Анализ на дейността си през 2015-а направиха в УАГ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

13.01.2016 11:55

13.01.dolna1

Анализ за дейността на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” през учебната 2015 год. се проведе днес, съобщиха от там. На мероприятието присъстваха бригаден генерал Иван Лалов – Командир на 3-та авиационна база Граф Игнатиево и полковник Красимир Кънев – Заместник-началник на Щаба на ВВС.
Командирът на УАГ „Георги Бенковски” – полк. Юлиян Радойски направи равносметка на извършеното през изминалата година. Той подчерта, че за авиогрупата 2015-та е била много динамична и успешна. Доказателство за това е високият ръст на изпълнения нальот и летателни смени, увеличения брой на обучените класни пилоти и курсанти на НВУ „Васил Левски”. Сред постиженията са възстановената подготовката за стрелба и бомбопускане по земна цел, придобиването на нови видове подготовки – за визуално въздушно разузнаване на войски и бойна техника, за полет над море и стрелба по морска (надводна) мишена и като резултат от всичко това – придобитите нови способности.

13.01.dolna2
В Центъра за подготовка и обучение бяха проведени 20 курса за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация, обучени са 269 специализанти от формированията на ВВС. Паралелно с това беше проведена практическата подготовка на курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски” и на кадетите от Професионалния сержантски колеж.
В заключение полковник Радойски подчерта, че постигането на целите е дело на целия личен състав, който по безспорен начин доказва, че умее с много професионализъм и чувство на отговорност да изпълнява възложените задачи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: