Празничен концерт под мотото „Магията на Коледа” организираха в Победа (галерия)

29.12.2015 14:08

29.12.pobeda1

Днес в НЧ”Зора-1990” – Победа се проведе последното културно събитие за 2015 г. – празничен концерт под надслов „Магията на Коледа”. Това съобщи секретарят на читалището Димитринка Гетова. Концертът бе заключителен етап на проект „За равен достъп до изкуство и култура”, финансиран от СПОФ „Читалища” гр.Плевен. Гости на тържеството бяха кметът на селото Даниела Александрова и Виолета Огнянова – Областен председател на СП-2004 Плевен.

29.12.pobeda2
Секретарят на Читалището и ръководител на проекта Димитринка Гетова представи с презентация отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. В препълнената читалищна зала участниците представиха заучените весели и поучителни драматизации на народни приказки. Млади изпълнители на народни песни и танци направиха своя дебют пред публика. Пресъздадена бе Бъдни вечер и обичаят коледуване. В празничния концерт се включиха местен талант с изпълнение на фолклорни мелодии на акордеон и певческа група „Вълшебни звуци”. В края на тържеството г-жа Огнянова връчи бронзов медал и почетен Диплом на „Вълшебни звуци” за участието им 10-ти юбилеен преглед на художествените групи, провел се през месец ноември в Централен военен клуб София. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип поднесе и кметаът на селото Даниела Александрова.

29.12.pobeda3
Празникът завърши с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба-базар, уредена от ръчно изработени коледни картички, играчки за елха и сувенири. Дарените допълнителни средства от базара ще бъдат използвани за подпомагане на читалищната дейност, а именно за закупуване на навои за коледарската група.

29.12.pobeda4

 

29.12.pobeda5

 

29.12.pobeda6

 

29.12.pobeda7

 

29.12.pobeda8

 

29.12.pobeda9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: