Завърши учебната година в Центъра за подготовка и обучение в Долна Митрополия

21.12.2015 9:58

21.12.dolna1

На 18 декември в Учебна авиационна група “Георги Бенковски” – Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курсове за придобиване на военноотчетна специалност и длъжностна квалификация „Авиационно-технически специалисти”, „Специалист от РТВ” и курса по езикова подготовка „Английски език – 1-во ниво, интензивно обучение”, съобщиха от УАГ.
Това постави финала на Учебната 2015 година в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Мануш Христов. В изпълнение на „План за придобиване и повишаване на квалификацията на военнослужещи от ВВС в курсове в Учебна авиационна група” през тази година бяха обучени общо 269 специализанти от формированията на Военновъздушните сили. Бяха проведени 20 курса за подготовка на авиационно–технически специалисти, КИНС–специалисти, логистици, специалисти в администрацията на щабовете, младши сержант – 1-ви модул, ПВО-специалисти, чуждоезиково обучение, повишаване квалификацията на водачи на МПС от категория „С” в категория „Д”, метеонаблюдатели.

21.12.dolna2
Паралелно с това в Центъра се проведе практическата подготовка на курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски”, както и практическата подготовка на кадетите от Професионалния сержантски колеж.
Заместник-командирът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” подполковник Ангел Николов връчи удостоверенията на завършилите курсисти. Той ги поздрави за постигнатите резултати и им пожела професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания в предстоящата им дейност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: