Елина Кюркчиева от „Плевен за Плевен“ спечели приза „Репортер на годината“ (галерия)

17.12.2015 8:17

17.12.sbj1

Церемония по връчване на традиционните годишни награди за журналистика „Северно ехо“ се проведе снощи в пресклуба на БТА в Плевен. Организатори на проявата са Община Плевен и Дружеството на журналистите в Плевен, а сред гостите бяха кметът Георг Спартански, областният управител Ралица Добрева и председателят на Общинския съвет Мартин Митев. С музикални изпълнения пък се представиха великолепните китаристи от НУИ „Панайот Пипков“ Симеон Банков и Денис Симов.

17.12.sbj2
Събитието започна с минута мълчание в памет на кореспондента на Българското национално радио в Плевен Цецка Николова, която ни напусна през октомври, след което към присъстващите се обърна председателят на Дружеството на журналистите в Плевен и главен редактор на „Плевен за Плевен“ Иван Илиев. Той благодари на официалните гости за това, че за поредна година уважиха събитието на журналистите и пожела на събратята по перо успешна, толерантна и качествена работа и през новата 2016-а година. Нека всеки от нас намери минутите, часовете или дните, които да отдели на своите близки и нека и през новата година продължим да съчетаваме по най-добрия начин личните и обществените си ангажименти, каза Илиев. Председателят на СБЖ – Плевен изрази надежда, че догодина ще се появят и нови медии в Плевен, а плевенският бизнес ще се отвори за бранша. Ние имаме нужда от тази подкрепа, защото трудът ни не е за лично удоволствие, а за общественото благо, подчерта още Иван Илиев.

17.12.sbj3
Тази година с наградата „Журналист на годината“ напълно заслужено бе отличен репортерът на „Плевен за Плевен“ Елина Кюркчиева. Приза си тя получи от председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Елина Кюркчиева сподели, че това е голямо признание за труда, който полага всеки ден и благодари на всички, гласували й доверие.

17.12.sbj4
За първи път тази година бе присъдена награда „ФОТО око – 2015”, а неин носител стана операторът от телевизия „Зетра“ Венелин Кръстев. Той бе награден от председателят на СБЖ – Плевен Иван Илиев, който не скри удовлетворението си, че именно Кръстев става първи носител на отличието. Вени се занимава от дълги години с операторско майсторство, а освен това в свободното си време обучава любители фотографи, отбеляза Иван Илиев.

17.12.sbj5
Светлана Костадинова от Община Плевен бе определена за най-достойна да се окичи със званието „PR – 2015”. Наградата връчи областният управител Ралица Добрева. Благодаря за вашата оценка, която означава много за мен, но и за Община Плевен, която бидейки най-близо до хората, привлича внимание върху себе си, каза Светлана Костадинова и пожела гилдията да расте, а добрите новини да стават все повече.

17.12.sbj6

17.12.sbj7

За първи път тази година бе връчена и наградата „Кауза на годината“, а честта да награди победителя имаше кметът Георг Спартански. Градоначалникът я връчи на Емилия Карабулева от „БГ Север“ за каузата й срещу войната по пътищата. Тя не скри вълнението си и благодари на всички журналисти за подкрепата през изминалите три години, в които тя е регионален координатор на Фондация „Безопасни улици от Валя“. С вашия труд вие не само ме подкрепяхте като личност, но подкрепяхте и каузата за безопасност на пътя, която представлявам, каза Карабулева, допълвайки, че отличието е и голяма отговорност, която тя поема.
След официалната част купонът продължи в ресторанта на хотел „Ростов“, където празника на своите колеги сподели водещият на предаването „Пълен абсурд“ по „Нова телевизия“ Румен Бахов.

17.12.sbj9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: