Представят проекти по eTwinning, реализирани в детските градини в Плевенска област

13.12.2015 8:20

etwinning

Работен практикум за презентиране на проекти по eTwinning, реализирани в детските градини в Плевенска област през учебната 2015/2016г., ще се проведе на 15 декември. Това научихме от доц. Теодора  Вълова, зам.-директор на Педагогически колеж – Плевен.

Презентацията ще се проведе в ОДЗ „Незабравка” в изпълнение на дейностите по Годишния план на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

Организатор на събитието е РИО – Плевен, съвместно с Център за развитие на човешките ресурси – София. Участници ще са: Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование, националният посланик по дейност eTwinning – доц. д-р Теодора Вълова, учители и директори от детски градини в Плевен и Плевенска област, студенти от 1, 2 и 3 курсове на специалностите „Предучилищна педагогика и английски език“ и „Начална училищна педагогика“.
По време на практикума ще бъдат представени добри педагогически практики, реализирани в партньорство и сътрудничество с други учебни заведения на национално и европейско ниво през учебната 2014/2015г. по eTwinning, както и наградени проекти.

„Участието на наши студенти в практикума ще разшири техните професионални и специализирани компетенции по неформален и информален път. В условията на непрекъснато актуализиране на учебните програми и непрестанно променящия се пазар на труда, бъдещите педагози трябва да развиват чрез самообучение и самоквалификация уменията на 21. век – дигитални, по чужд език, за самостоятелно учене, за интегриране на онлайн инструменти в проектобазираното обучение. Запознавайки се с платформата eTwinning, студентите ще научат как да използват специално създадения от Европейската комисия портал за електронно партньорство.“, коментира доц. Теодора Вълова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: